Er du en rigtig køkkenekspert udi gastronomiens svære og kreative kunst, er du nok også en rigtig gadget/køkkenudstyrsfanatiker på den gode måde. Her bliver der ikke gået på kompromis med redskaberne, når der skal bages, steges, rives, hakkes og skrælles, men de bedste maskiner og redskaber bliver flittigt brugt til at frembringe nye innovative retter i køkkenet.
Dette engagement kræver både tålmodighed, stædighed, viden og en god portion positiv motivation, for der skal arbejdes for sagen, når man skal udvælge og finde de helt rette redskaber. Her guider vi derfor til en webside, hvor du netop finder en masse nyttig information om, hvor du finder det bedste af det bedste indenfor det alsidige og kreative Koekkenunivers.dk.
En hvidløgspresser er ikke bare en hvidløgspresser
Når man går i dybden med sit grej, er der kun det bedste, der er godt nok til køkkenchefen i huset. Her vil man vide, at godt nok virker det nørdet, men det er ikke for sjov, når man går på jagt efter den bedste hvidløgspresser. Jo jo, tænker nogle måske, er den hvidløgspresser ikke også bare en hvidløgspresser? Nej, det er det ikke, vil en rigtig køkkenfan hurtigt sige.
Her kan være forskel på, hvordan den ligger i hånden, hvor grebet er vigtigt, især hvis du laver mange retter med hvidløg og har brug noget et korrekt ergonomisk håndtag til dine gastronomiske klem og vrid. Ligeledes er der forskel på, om der følger en lille hvidløgsrenser med i købet, som er et lille redskab med en masse stikkerter, der kan sættes ind i alle de små huller på hvidløgspresseren efter brug og rense den grundigt for hvidløgsrester.
Tag derfor et kig på ovennævnte side og find den bedste i test.
Find den bedste salt og peberkværn
Når det gælder om at give salt til retten, skal der en ordentlig salt og peberkværn til. De kan både være manuelle og elektriske og en elektrisk sparer nogle håndekræfter, mens den samtidig ikke kan dosere efter ens egen vilje. Til gengæld kan en manuel være hård at bruge ved meget hyppigt brug, mens den er god til at kunne dosere korrekt med.
Ja, det er måske også smag og behag, for nogle kokke vil gerne det ene, og nogle kokke foretrækker det andet. Her kan størrelsen på salt og peberkværnen også være af betydning, fordi mængden af salt og peber varierer, alt efter hvor mange du normalt skal lave mad til – er det “kun” til familien eller til et helt selskab?
Et fremragende rivejern
Mange kokke bruger et rivejern i forbindelse med madlavningen, og her kan det blive et must at have et, der kan rive både store ting og mindre ting, for eksempel helt fint og mere groft. Gulerødder kan rives helt fint og blive til fyld i en dejlig kødsovs, mens en mere groft revet gulerod kan bruges til en gulerodssalat sammen med æbler og citronsaft. Et rivejern kan komme med og uden et bundstykke, der opsamler det oprevne og her skal man også vælge efter behov og smag. Rigtig god fornøjelse og appetit.