Akut hjælp til misbrug og afhængighed

Få akut hjælp til misbrug og afhængighed af enten alkohol, hash, medicin eller stoffer.

Akut misbrugsbehandling

Det kan godt betale sig at få hjælp så snart problemet opstår. Et misbrug går aldrig over af sig selv og det bliver over årene stort set altid værre og værre. For misbrugeren selv kan det være svært at indse problemet og omfanget af det og det er ofte de pårørende til misbrugeren, som opdager misbrugsproblemerne lang tid før misbrugeren selv. Når først misbrugeren har erkendt sit misbrug gælder det om at finde en behandling så hurtigt som muligt. Du kan får akut misbrugsbehandling her.

 

Ambulant misbrugsbehandling eller døgnbehandling?

Hvilket behandling kan være den bedste at vælge? Det være svært som misbruger eller pårørende at finde den bedste behandling. Derfor vil det altid være godt at ringe rundt og søge informationer fra de forskellige behandlingssteder, så man ved lidt mere om de forskellige muligheder. Det er vigtigt at man finder en behandling der passer bedst muligt til det behov der er og til omfanget af misbruget. Uanset om man vælger ambulant eller døgnbehandling vil det altid anbefales at vælge in intensiv behandling hvor man som minimum er i behandling flere dage om ugen og gerne i flere timer. En kort samtale her og der, vil desværre sjældent hjælpe. Et misbrug er som regel et meget kompliceret problem og kræver konkret handling gennem terapi, opgaver, undervisning og meget mere.

 

Fordele ved ambulant misbrugsbehandling

Hvis man vælger en ambulant behandling, vil det være muligt at blive boende hjemme og modtage behandling i ens nærområde. Det har nogle fordele at blive i vante omgivelser for rigtig mange. Man har mulighed for at træne det nye adfærd og opleve de vante problemer, samtidig med man er i behandling og derfor kan få konkret hjælp med det samme. Mange behandlingssteder tilbyder også behandling som foregår udenfor normal arbejdstid og man har derved også mulighed for at passe sit job. En ambulant behandling er typisk til de lidt mere ressourcestærke klienter. Som f.eks. personer med god støtte fra familie, bopæl og arbejde.

 

Fordele ved døgnbehandling af misbrug

Hvis man vælger en døgnbehandling, vil det være muligt at komme væk hjemmefra og væk fra de vante omgivelser, hvilket kan være rigtig godt for nogle klienter. Det at kunne ”trække stikket” kan have en stor betydning og give den nødvendige ro til at arbejde godt med sig selv. I en døgnbehandling vil man heller ikke blive udsat for hverdagens og weekendens fristelser som man vil i ambulant behandling. Denne form for behandling kan være det rigtige for både ressourcestærke personer og er specielt godt for personer som har begrænset støtte fra famile og andre relationer.

 

Uforpligtende samtale

Man kan altid få en helt uforpligtende samtale på de forskellige behandlingssteder og høre nærmere om hvad der kan være det bedste valg.