I Mexico findes der en masse madvogne, som serverer mange forskellige retter og en masse lækker mad! Lej en madvogn i Danmark for at få en autentisk mexicansk oplevelse, men læs gerne her først om, hvordan madvognene langer lækre retter over disken i Mexico.
I Mexico langer madvogne en stor varietet af retter over disken. Det er ikke kun tacos der bliver spist og det vil vi prøve at belyse i dette indlæg. Der bliver blandt andet serveret lækre “tortas”, som er en form for kort baguette der bliver fyldt med en masse forskellige grøntsager, en svinefilet og salsaer. De kan også serveres med ost i stedet for kød. Det er meget forskelligt fra madvogn til madvogn hvad disse serveres med – det kan være bønner, frisk salat, tomat, agurk, chillier, salsaer, forskellige ost og en masse andre super lækre ting, som tilsammen giver en super unik og typisk stærk smagsoplevelse.
Hot dogs bliver også serveret fra disse madvogne, men ikke altid i samme form som vi kender dem fra Danmark. De mexicanske hot dogs er inspireret af de toppings der også bliver brugt til tacos og tortas og inkluderer for eksempel nogle stærke chillier og salsaer. Du kan sågår vælge at få fyldet fra en chorizo pølse i stedet for en almindelig pølse og blande denne med forskellige grøntsager. De fleste hot dog steder i Mexico tilbyder et brød med forskellige pølser og så en lille salsabar, hvor at de spisende kan pynte og toppe deres hot dog.
Madvogne kommer også i form at cykler i Mexico. Cyklerne i Mexico serverer en form for tacos der er klappet sammen med enten kød, kartofler og bønner eller ost. Om morgenen bliver disse lavet – eller sent på natten – og for at holde dem varme hælder kokkene kogende olie over og pakker det i en form for kurv. Overraskende nok, så holder dette dem varme hele dagen og de bliver solgt lidt ad gangen i løbet af dagen. Der bliver selvfølgelig også tilbud salsa med disse, så man kan få et ekstra kick af styrke, hvis man ønsker dette.
En anden form for madvogn er den klassiske Volkswagen T eller Combi, som der er en overflod af i Mexico, da den i sin tid var meget populær og blev producere ikke langt væk i Brasilien. Disse har den perfekte “rugbrøds”-form, som sørger for at al pladsen bliver brugt fornuftigt. Typisk bygges de på en måde, hvorpå førerhuset bliver holdt intakt, men hvor taget kan løftes på bagenden, så der er plads til 2-3 personer, der kan servere.
Madvogne kommer i forskellige former og med forskellige retter i Mexico – vi håber at du nu har et bedre billede af, hvordan dette landskab ser ud i Mexico.