Løbetræning, hvilke muskler bruges?

Gør noget godt for dig selv og din krop, ved at begynde med løbetræning. Løbetræning giver dig så meget godt, som er undervurderet. Du får en bedre kondition, hvilket gør at du ikke så ofte er træt, og du lettere kan overskue en lang arbejdsdag. Du bliver altså ikke lige så træt som førhen, når du får en bedre kondition ved hjælp af løbetræning. En bedre kondition kommer også af at blive stærkere. At du træner dine muskler, så det fysiske arbejde ikke bliver så hårdt igen.

Løbetræning gør dig også gladere i hverdagen. Når kroppen gør et stykke hårdt arbejde, så bliver der frigivet endorfiner, som er det vi på daglig tale kalder ”glæde”. Det samme sker når vi får adrenalin i kroppen. Vi bliver ekstra aktive, opmærksomme – ja faktisk, er det nærmest som om vi bliver et helt andet menneske.

Desværre er løbetræning bare ikke for alle. Er du begynder, så kan det være rigtig svært at komme i gang og få en god oplevelse, hvis du ikke har lidt baggrundsviden. Her kan du med fordel undersøge lidt om hvad du bør spise og hvornår, hvilken beklædning der er ideel for løbetræning og ikke mindst hvilke muskler du bruger og kan træne, for at blive bedre.

Lør at løbe

Det er vigtigt du ikke oversatser, når du begiver dig ud på din første løbetræning. Du kommer nemlig med garanti til at kunne mærke det dagen efter i dine muskler, hvis du ikke har prøvet det før, eller løbet en tur i meget lang tid. Eller hvis du ikke har trænet dine muskler i benene i lang tid.bmuskler

Derfor er det vigtigt at du finder ud af hvordan man løber. Du skal finde din helt egen måde, og prøve nogle forskellige teknikker. Her kan du eksempelvis prøve at finde ud af hvordan du bedst løber, hvis dine arme enten er længere ude eller tættere på kroppen.
Ligeledes kan du med fordel prøve at finde ud af hvor langt dine fødder skal være fra hinanden, før du løbet bedst muligt.

Alt dette kan du med fordel have i baghovedet, når du påbegynder din løbetræning. Det er også vigtigt at huske på, at du ikke nødvendigvis løber lige godt på asfalt som i en skov, med den samme løbeteknik.

Inde eller udendørs?

Hvis du bor i byen og ikke er vild med at løbe ude blandt folk, eller måske hader at komme i skoven eller lignede, kan du med fordel overveje at investerer i et løbebånd. Motionsmaskine der kan give dig træning lige når du vil, men dog har to store ulemper; nemlig prisen og størrelsen.

Et løbebånd fylder ret meget og prisen er også relativ høj. Men fordelen er selvfølgelig, at du kan kan stå indenfor eller måske udenfor i garagen og få din motion mens du streamer Netflix eller lignede. Brug med fordel denne oversigt på Csl.dk med de bedste løbebånd til hjemmetræning.

Forspring i fitness

Hvis du gerne vil være god i din løbetræning, så kan du med fordel træne de muskler du typisk bruger i forbindelse med løbetræning.

Det er ingen hemmelighed, at det er benene du med fordel kan fokusere på, i din træning i fitnesscenteret.

Men de muskler ud har i benene, har ikke alle den samme funktion. De muskler vi skal se nærmere på er dine lægge, dine lår (quads) og dine baglår (hamstrings).

Læggene: Dine lægge bliver brugt, når du vipper din fod. Hver gang din fod vipper op eller ned, bruger du dine lægge. Dette gør hver eneste gang du skal til at tage et skridt, hvilket er ligegyldigt om det er i løbetræning eller en almindelig gåtur. Træner du dine lægge, vil du have lettere ved at igangsætte dig selv. Læggene er muligvis de vigtigste muskler at styrke, ved løbetræning.

Lår (quads): Lårene bliver i fitnesssproget kaldet ’quads’. Det er den engelske betegnelse for lår. Disse skal du træne, da de hjælper dig videre. De løfter resten af kroppen op i luften, så du har tid til at balancere på dit ene ben, indtil du får placeret det andet. At træne dine quads gør også, at du kan hoppe højere, hvis du nu skulle få brug for det. Og så ser det virkelig godt ud at have nogle muskuløse lår!

Baglår (hamstrings): Hamstrings er også en engelsk betegnelse. Men det har altså intet med skinke i strimler at gøre. Baglårene er vigtige at træne, da hver gang du løfter et ben, bevæges din hæl mod din bagdel. Det er denne bevægelse som gør, at du bør træne dine baglår. Du løfter nemlig dit ben, og dit ben vejer altså en del. Så jo lettere du har ved at løfte dine ben, jo bedre vil din løbetræning være.

Nu er du blevet bekendt med de vigtigste muskler i forbindelse med løbetræning. Så nu er det bare i gang med at træne dem. Desuden, vil det heller ikke komme som en overraskelse (forhåbentligt) hvis du bliver øm i ovennævnte muskler. Disse muskler er nemlig essensen i hele din løbetræning. Men hvis du ikke har tænkt dig at træne dine muskler, så vil de automatisk også blive trænet, jo mere løbetræning du får udøvet.