3 tips til dig med stillesiddende arbejde

Er du ligesom jeg lidt doven anlagt, eller måske har du et job som bare resultaterer i at når du endelig kommer hjem og smider dig på sofaen, har du måske kun taget 1200 skridt, hele dagen. I mit eget tilfælde har jeg et job som SEO konsulent, som præcis resulterer i at jeg ikke får bevæget mig meget længere end hen til kaffemaskinen og tilbage til stolen igen.

De seneste år har jeg godt kunne se, at vægten har været tilbøjelig til at hælde lidt for meget og stigende til i den forkerte retning.

Men hvad kan man gøre hvis du har et stillesiddende job, og vægten begynder at bevæge sig i den forkerte retning.

Her i indlægget kommer jeg med 3 tips, der har virket for mig, og som har resulteret i at jeg kunne holde vægten ved lige, og nu falde til et niveau som jeg selv følger jeg kan være bekendt.

 

Tip nummer 1

Selvom det kan være uoverskueligt når du endelig kommer hjem fra job, skal have styr på aftensmaden, og få børstet ungernes tænder og læst godnathistorier. Så er mange tilbøjelige til bare at sige “imorgen blir det”. Men tænk sig hvis du kunne booste din forbrænding og stofskifte?

Faktum er at når du sidder stille i alt for længe ad gangen, så går stofskiftet i dvale, og du forbrænder et absolut minimum. Men du kan kickstarte den igen, og ganske simpelt.

Første tip er at du hopper i kondiskoene, og trækker den vindtætte jakke på, og så smutter du ellers ud og går dig en rask tur.

Du behøver ikke svede, eller få pusten unødvendigt højt. Det vigtigste er blot at bevæge dig.

 

Tip nummer 2

Den klassiske er kalorieindtaget. Sørger du for at dit kalorieindtag ligger på den anbefalede værdi, og gerne en lille smule under. Så er det en perfekt kombination med tip nummer 1. Jeg har selv stor erfaring med at blot holde mit kalorieindtag på det maks anbefalede, kombineret med en frisk aften gåtur.

 

Tip nummer 3

Dette tip er nok det sværeste at føre ud i livet. Og det går i bund og grund ud på at fredag(og måske lørdag) er hyggedag, hvor snoller er tilladt. Herudover er mange slemme til at drikke en øl, eller et glas vin efter fyraften, eller midt i madlavningen. Alkohol er den største dræber, og decideret ondskab der sætter sig direkte på din mave.

Hold dit alkohol og slikforbrug til weekenden, og hold så fast i dine gåture i hverdagene.

Blot ved at sløjfe alkohol, og så mindst tage 10.000 skridt om dagen, kan du holde din vægt i skak, og kickstarte dit stofskifte igen.