Mad og sundhed til hverdag og fest

Hvad gør du hvis du vil spise bedre og mere lækkert og samtidig gerne vil spise grønt og gå fra at være kødspisende til at spise vegetarisk mad? Det kan være en rigtig god idé at konsultere Dansk Vegetarisk Forening, også hvis man gerne vil spise vegansk mad. De vil kunne hjælpe dig med at komme i gang med det grønne.

Der findes også rigtig mange grønne blogs som giver gode råd om vegetarmad, for det er en hurtigtvoksende bevægelse, navnlig blandt de unge. Mange får øjnene op for vegetarisk mad i disse år, og det har naturligvis noget med den grønne omstilling at gøre.

Hvis man gerne vil lære mere om den grønne omstilling generelt og måske også gerne vil kigge på nogle grønne produkter, så kan man med fordel gå ind på denne hjemmeside og lære mere og se det store udvalg af miljøvenlige produkter derinde.

Forslag til festmad

Når du vil lave festmad, hvad end du skal holde et stort gilde eller invitere dine nære venner til en gourmet middag i hjemmet, så er det rart at få lidt inspiration udefra, for du vil sandsynligvis gerne stramme dig lidt an. Gå ind på nettet og udforsk de mange gode retter man kan lave. Her er nogle eksempler:

  • Syltede asparges med blomkålsgratin og nøddebuket.
  • Risotto med kantareller og parmesanost med hvidløgs kroketter til.
  • Sort bønne lasagne med hjemmelavet pasta til og gratineret ost ovenpå.

Forslag til hverdagsmad

Til hverdag behøver maden jo ikke at være gourmetmad, men her er også nogle eksempler på gode hverdagsretter:

  • Blandet grøn salat med agurker og tomat.
  • Bønnesalat med blomkål
  • Bagte grønne pebre med falafel indeni
  • Kartoffelfrikadeller med gulerods- og æblesalat til

Tænk mad på en ny måde

Vi står foran en potentielt meget truende klimakatastrofe, og det er tid til at lægge sig i selen og ændre på vores levevis for at gå den grønne vej. Det er simpelthen nødvendigt, og der er ingen vej udenom.

En rigtig god vej er at gå den vegetariske mad og derfor tænke mad på en helt ny måde, men det er naturligvis slet ikke nok. Der skal også andre foranstaltninger til, men man må jo starte et sted.

Hvis flere blev vegetarer ville man reducere CO2 udledningen markant, fordi man derved ville reducere kødproduktionen, og det vil komme til at gøre en forskel.

At være vegetar er for rigtig mange at tænke mad på en helt ny måde. Det gælder også om at højne sundheden, og det vil man kunne gøre ved at spise mere grønt og samtidig spise mere varieret. Det hjælper rigtig mange i gang at tænke på, at det også er sundt at spise vegetarisk mad eller sågar vegansk mad. Det er også rigtig godt for din mave, og hele din krop vil takke dig. Du kan jo også takke dig selv for at gøre noget godt for miljøet.