Tag dit barn med i køkkenet

Hvor gammel skal børn være, før de kan begynde at være med i køkkenet? Selvfølgelig skal du ikke give en toårig en køkkenkniv, men bare det, at de kan se dig lave mad, kan være en god idé. Den bedste slags minder bliver skabt i et køkken.

Det er sjovt at lave mad sammen

Det er rigtig sjovt at lave mad sammen. Det kan styrke jeres forhold som forælder og barn, fordi det viser, at du har tillid til barnet.

Når du lader dem skære grøntsager, røre i gryder og dosere mængder, viser du, at du stoler på dem. Denne slags ansvar, som ikke har katastrofale følger, hvis noget går galt, er generelt rigtig godt for børn.

Det er sundt for dem at opleve, at de godt kan selv, samtidig med at det kan vise, at der ikke er noget galt i at lave fejl samt at spørge om hjælp. Det gør madlavning til en meget lærerig oplevelse.

En lærerig oplevelse

Men madlavning er ikke kun lærerigt på grund af ansvaret; det er også på grund af selve læringen om hvordan man laver mad. Det er noget, som dit barn vil sætte utrolig meget pris på, når de er ældre. Nogle børn flytter hjemmefra og ved knap nok hvordan man koger pasta.

Men når dit barn har været med dig i køkkenet, er de meget mere forberedt på livet som voksen. Det kan også hjælpe bare på de aftener, hvor de laver mad med deres venner; med tiden vil de endda selv kunne lære fra sig. Det kan være at dit initiativ bliver starten på en hel ny tradition i jeres familie; det er aldrig til at sige, hvad fremtiden kan bringe.

God søvn giver bedre læring

Som sagt lære man meget af at være med sin forælder i køkkenet, men læring kræver overskud. Dit barn lærer allerede utroligt meget hver dag i skolen, så det er ikke sikkert at de altid er friske på madlavning. Hvis det er et tilbagevendende problem, skal du måske overveje, om de sover nok.

Søvn er en vital del af læring, for det er under søvnen, at hjernen gemmer alle de nye oplysninger. Har dit barn den rette seng? En god børneseng fører til bedre søvn, og det er noget, der aldrig skal undervurderes.

Forberedt til fremtiden

Når du tager dit barn med i køkkenet, gør du jer begge en stor tjeneste. Det er trods alt ikke kun lærerigt for barnet; det er også lærerigt for dig.

Det kan føles nemmere at gøre alting selv, så man er sikker på, at der er styr på alting, men det bliver meget mere lærerigt, hvis du kan stole på, at dit barn kan gøre det rigtigt.