Løb maraton i Berlin: Motion, motivation og sightseeing

Som motionist er det fantastisk at have et konkret mål at se frem mod. Måske ønsker du at nå en bestemt vægt eller måske drømmer du om at gennemføre et bestemt motionsløb – enten iført løbesko eller i sadlen på en cykel. Motivationen er vigtig, når det handler om den daglige træning, og her gælder det om at have noget at se frem til. Du kan derfor overveje at kigge mod det populære Berlin Maraton.

Maraton-distancen skal naturligvis ikke være det første løb, du kaster dig over, men det er skønt at have et mål at sigte efter ude i horisonten. Den konkrete målsætning kan i særdeleshed hjælpe dig på de dage, hvor du ikke lige synes at en løbetur er det mest tiltalende. Skal du træne op til dit første maraton anbefales det at lave en deltaljeret træningsplan, som du følger i minimum 16 uger inden løbet.

Maraton i Berlin

Berlin Maraton er sammen med maratonløbene i New York City, Chicago og Paris verdens eneste maratonløb med over 40.000 deltagere. Det er således dømt byfest for alle pengene, når du ankommer til den tyske hovedstad. Berlin Maraton afholdes sidste weekend i september, og vejret er således ofte ideelt til løb – hverken for koldt eller for varmt.

Maratonløbet i Berlin har været løbet siden 1974 og byder på en fantastisk rute rundt i den skønne by. De 42,195 kilometer starter og slutter ved den majestætiske byport, Brandenburger Tor. Herfra går ruten gennem den grønne bypark, Tiergarten, og rundt til de stemningsfulde og meget forskelligartede kvarterer, Charlottenburg, Kreuzberg og Neukölln.

Løbet er inddelt i flere kategorier, så du kommer til at løbe sammen med løbere der kan holde nogenlunde samme hastighed som dig. De første startere er naturligvis eliteløberne, som du selvfølgelig ikke skal sammenligne dig med. kenyanske Eliud Kipchoge satte rekorden på 2 timer, 1 minut og 39 sekunder i 2018. Foruden eliteløb og motionsløb arrangeres der også maratonløb for rulleskøjter og kørestole.

Sightseeing i Berlin

Der er altid masser af tilskuere langs ruten, og som løber kan man blive helt høj af de mange tilråb og klapsalver. Det kan virkelig mærkes, når energien begynder at dale i løbets sidste fase. Her er fokus alene på at gennemføre, og der er således ikke overskud til at nyde de mange seværdigheder, der findes rundt i den tyske hovedstad.

For den bedste oplevelse af Berlin, anbefales det at booke et par hotelovernatninger i forbindelse med maratonløbet. Men sørg for at være tidligt ude: Netop i denne weekend bliver hotellerne hurtigt fyldt op. Dagen inden løbet kan du nyde Berlins fantastiske seværdigheder, og dagen efter løbet kan du også nyde den lækre tyske øl, når det hele skal fejres. Ønsker du inspiration til de bedste seværdigheder, hoteller og spisesteder i Berlin – og i andre af Europas storbyer – kan du med fordel besøge siden opleveuropa.dk. Her finder du masser af nyttige forslag til de bedste oplevelser.