Du kender det godt: Din udvidet familie kommer på besøg, dem ALLE sammen og fordi der er spist godt igennem i julen skal du finde på noget sundt, så du tænker salat?
Ned i skuffe tager du din gamle Kenwood snitter frem og begynder at lave gulerødder, salat, agurker osv. for lavede du det i hånden ville det tage 100 år.
Så forstil dig at være kok og lade mad til 200 mennesker om dagen, der skal godt nok snittes nogle grøntsager! Men heldigvis kan man såvel som i privaten som i det professionelle køkken få hjælp af maskiner og det gør jeg kok også han bruger nemlig en grøntsagssnitter.
Med denne maskiner kan han hurtigt skærer 10 kilo gulerødder om til fine Juliane stykker eller snitte 30 iceberg hoveder.
grøntsagssnitter: En god investering
En grøntsagssnitter er en god investering fra dag 1 da du allerede ved store portioner sparer dig selv en masse tid i stedet for at skulle stå med en kniv og snitte og hakke alt har du nu en maskine til det. Desuden sparer du også ømme skuldre og hænder, så det er helt klart et must have i et professionelt køkken.
Fordelene ved en grøntsagsnitter er:
+ Du kan hurtig snitte en masse grøntsager og derved kan du sparer at en medarbejder møder en time tidligere ind og skal bruge en masse tid = penge.
+ Du slipper for ømme skuldre, for det er hård at først skrælle en masse grøntsager for så at skærer dem ud. Det kan mærkes i hænderne og i skuldre på alle kokke, det slider. Samtidigt er det kedeligt arbejde, som ikke direkte højner arbejdsmoralen.
+ Du kan skære samme størrelse, hver gang. Du kan få forskellige skær og knive sådan at du altid skærer din grøntsager samme tykkelse. Det er en fordel hvis man f.eks. skal lave lasagne, har grøntsagerne ikke samme tykkelse vil nogle være mere stegt end andre, og enkelt vil måske også være helt rå.
Så med denne maskine sikre du at din kunder for et bedre produkt.
+ Du kan også bruge en grøntsagsnitter til andet end at snitte. F.eks. bruger mange pizzeriaerne den til at give deres mozzarellaost til pizzaerne eller deres parmesanost sådan det får den helt rigtige tykkelse og derved passer bedre i deres retter.
Ulemperne ved en grøntsagssnitter er:
– Den koster penge, og skal vedligeholdes. På lang sigt er en grøntsagssnitter fantastisk, men man skal jo have lidt penge op af lommen. En billig Kina grøntsagssnitter kan købes for ca. 6000.- + moms hvor en italienske koster nogle tusinde mere. Så skal man også ud og investere i knive til ens snitter, og de koster fra 250 til 1500 alt efter kvalitet og hvad den skal kunne.
Skal du lave et professionelt køkken og er på udkik efter udstyr så skal du overveje en grøntsagssnitter det ville ganske enkelt ikke give mening og se bort fra den da den tjener sig selv hurtigt hjem