Tapas tips til sommerfesten

Savner du sydens sol, jamón, manchego og chorizo? Så er det heldigt vi kommer med tips til hvordan du denne sommer kan få det, selvom det stadig er usikkert hvorvidt vi faktisk kan rejse til Spanien efter det. Det eneste der ikke kan garanteres er samme temperatur og sol.

 

Hvordan får vi det bedste ud af det, på trods af omstændighederne? Jo, du skal undersøge dit lokalområde efter muligheder, da der ofte ikke er langt mellem gode restauranter der serverer tapas catering, hvis du bare ved hvor du skal lede. Godt sted at starte, hvis du ønsker det til sommerfesten og i planlægger at blive mere end 10 gæster er Wecater.dk, der samler lokale leverandører, med gode anmeldelser, der kan leverer lige til døren og har firmaer tilmeldt i det meste af landet.

 

Andre muligheder er at finde den via Google og de fleste restauranter der har det på menuen er til at snakke med omkring, hvorvidt de også kan levere det til et selskab. Det er i hvert fald værd at høre dem ad, da de ovenpå et års corona med stor sandsynlighed er interesseret i at imødekomme alle de ordre det er muligt.

Betyder kvaliteten noget?

Når nu ikke du kan tage afsted og oplevelse den autentiske tapas restaurant, så er der heldigvis rigtig mange steder i Danmark, der importere friske vare direkte fra Spanien. Så frygt ej, der kan komme masser af tapas din vej. Med udsigterne til en fantastisk sommer og endnu én herhjemme i Danmark er det dog vigtigt du tager kontakt til din lokale tapas pusher, da der uden tvivl vil være stor efterspørgsel.

 

Hvis du ønsker selv at lave din egen tapas til festen, så sørg for at være opmærksom på at have følgende, som minimum og selvfølgelig er det tilladt at inkludere egne variationer, men der er bare nogle ting, som er et must-have til ethvert tapas bord.

 

Det er bl.a.:

 

  1. Jamón som er Iberisk skinke (sortfodsskinke)
  2. Manchego ost
  3. Udvalg af tapenader
  4. Gode oliven
  5. Lækkert flute

 

Derudover er resten op til fortolkning og der findes sågar også nordiske variationer af samme, men det smukke ved tapas er at der er noget til enhver og man altid kan tilføje menuer, som passer til det selskab man skal holde.

 

Ønsker du maden bliver autentisk, vil vi dog altid anbefale at enten en restaurant eller leverandør af catering sørger for maden kommer udefra. Da de har adgang til indkøb af lækre råvarer i større mængder, hvilket sikre gode leverandører af autentisk tapas anretninger, der med sikkerhed gør festen til en success. Håber du er blevet inspireret og er klar til at gå denne tiltrængte sommer i møde, men godt mod og masser af lækker tapas!